Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan - Icoane bizantine cu foiţă de aur - ArtSpace.ro
artspace.ro / Icoane / Icoane bizantine / Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan

Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan

Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan 1
Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan 2 Icoana Tăierea Capului Sfântului Ioan 3

Poza pentru icoană arată diferit pe diferite medii de afişare (monitoare, print-uri, etc.) şi este prezentată cu scop informativ.


Vezi cum se pictează o icoană bizantină ArtSpace!

Foiţă aur 22K
Tehnica originală
------ RON

Lucrări similare
Icoana Adormirea Maicii Domnului #301
Icoana Adormirea Maicii Domnului #301
Icoana Isus Hristos #27
Icoana Isus Hristos #27
Icoana Maica Domnului #270
Icoana Maica Domnului #270
 Cod produs #: 000306
 Categorie: Icoane bizantine cu foiţă de aur
 Teme din artă: Religie & Filosofie
 Materiale: Icoana este executată pe lemn stratificat de esenţă tare, maruflat cu pânză de in sau bumbac, combinaţie care conferă rezistenţă şi stabilitate ridicată în timp la factorii externi.
S-a folosit tehnica specifică icoanelor bizantine, tempera cu emulsie de ou pe lemn. Decoraţiunile şi fundalurile sunt executate folosind foiţa de aur.
În final icoana este tratată cu verniuri de cea mai bună calitate, care nu îngălbenesc, fixează şi protejează pictura.
 Finisaj: Verniuri pentru tempera.
 Prezentare:

Icoana este realizată în tehnica bizantină (tempera cu ou pe lemn).

Icoana poate fi disponibilă în mai multe dimensiuni la comandă.

Icoana înfăţişează scena Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorită pe 29 august.

Sfântul Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului a primit de la însuşi Domnul Hristos mărturia că el era cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Profeţi.

Pe când încă se afla în pântecele mamei sale, el a tresărit de bucurie în preajma lui Mesia pe care îl purta în ea Prea Sfânta Maică a Domnului.

La maturitate, el, "de care lumea nu era vrednică" (cf Evrei 11:38), se retrase în pustiu, acoperit cu o haină din păr de cămilă şi încins cu o curea de piele, aceasta semnificând stăpânirea tuturor pornirilor trupeşti.

În anul 15 al domniei lui Tiberiu Cezar (anul 29), Ioan, când a auzit Cuvântul lui Dumnezeu în pustie, se duse în regiunea Iordanului, pentru a predica pocăinţa către mulţimile care veneau la el, atrase de viaţa sa îngerească. El îi boteză în apele Iordanului în semn de curăţire de păcatele lor, şi pentru a-i pregăti să îl primească pe Mântuitorul el îi îndruma să facă mai curând roade vrednice de pocăinţă, decât să se laude ca sunt fiii lui Avraam.

El nu se temea să adreseze reproşuri aspre lui Irod Antipa, tetrarhul Galileii, om lipsit de ruşine şi dezmăţat care, contrar Legii, se căsătorise cu Irodiada, soţia fratelui său Filip pe când acesta din urmă era încă în viaţă şi avusese cu ea o fată, Salomeea.

Făcându-se mijlocitorul conştiinţei înveterate a pescarului, Profetul îi vorbea în numele lui Dumnezeu : "Nu îţi este îngăduit să ai ca soţie pe femeia fratelui tău".

De aceea Irodiana nutrea în ea o ranchiună puternică împotriva lui Ioan şi voia să îl omoare ; era însă împiedicată de Irod care îl proteja, ca bărbat drept şi sfânt, dar mai ales pentru că se temea de poporul pe care îl cinstea ca pe un trimis al lui Dumnezeu.

În cele din urmă Irodiada cea perfidă îşi atinse scopul şi făcu astfel încât Profetul să fie dus la închisoare în fortăreaţa din Macheronte.

Când fu aniversarea zilei de naştere a regelui, în apropierea Paştilor, acesta învită pe notabilii regatului său la un mare ospăţ, în timpul căruia toţi se dedară îmbuibării şi beţiei.

Salomeea dansa cu voluptate în faţa mesenilor acestui banchet al slavei deşarte, şi ea plăcu privirii desfrânate a tatălui său care îi jură să îi dea ca recompensa orice i-ar cere, chiar de-ar fi jumătate din regatul său.

La sfatul mamei sale, tânăra ceru să îi fie adus imediat pe un platou capul lui Ioan Botezătorul.

Regele se simţi încurcat, dar din cauza jurământului său, şi pentru a nu-şi pierde onoarea în faţa invitaţilor, se decise să îl omoare pe Cel Drept.

Sentinţa fu pe loc executată, un soldat îi tăie capul Sfântului Ioan în închisoare şi îl aduse imediat, încă sângerând, pe un platou, în sala de ospăţ care adresa în tăcere reproşul său faţă de slăbiciunea criminală a regelui.

Salomeea prezentă mamei sale trofeul, cu aerul de a spune : "Mănâncă, o, mamă, trupul celui care a trăit ca unul fără trup, şi bea sângele lui.

Această limbă care nu înceta să ne facă reproşuri va tăcea de-acum pentru totdeauna".

Legendă:
 D  - Lucrări de artă premiate cu diplome la concursuri
 U  - Lucrări de artă unicat
 P  - Lucrări de artă promoţionale
 R  - Lucrări de artă ce au ramă inclusă in preţ (pentru tablouri, desene, etc.)
 V  - Lucrări de artă vândute
 O  - Lucrări originale de artă (tehnica originală)
 Z  - Lucrări de artă rezervate (necesită contact direct pentru verificare disponibilitate)
 AUR 22K  - Lucrarea conţine foiţă de aur de 22K


1 Preţurile în EUR şi USD sunt calculate conform cursului BNR din ziua curentă
2 Preţul nu conţine taxele de livrare
3 Pentru lucrările cu specificaţia Ramă Inclusă în preţ sunt incluse ramă şi passepartout
4 Din motive de confidenţialitate faţă de clienţii noştri pe site nu sunt prezentate unele lucrări

Termeni din artă:icoana taierea capului sfantului ioan icoane bizantine foita aur artspace