calitate a functiei generale corticale instrumental-simbolice care, spre deosebire de creativitatea cu arta sau designica, inerenta prezenta la fiecare individ, exista doar la cei cu predispozitie vizuala si tactila pentru arta si cultura vizuala, tensionala.
activitate (artistica)
forma de organizare a educatiei artistice care, prin caracterul sau practic, de atelier, de exersare a limbajului culorii, liniei, formei spatiale la nivelul intregii populatii scolare, a luat locul lectiei traditionale; jocul "de-a creatia" fiind nu numai pretextul, dar si cadrul de dezvoltare individuala optima.
analiza artistica
cercetare de descifrare si de apreciere artistica - cu "instrumente" si dupa criterii specifice - a unei picturi, sculpturi etc.; b) exercitu didactic - eventual si cu elevii din clasele primare, sub forma jocului "de-a criticii in expozitie" - de indentificare a reusitelor in activitatea artistica sau de comentare.
educatie artistica
v. alfabetizare vizualo-tactila
tehnica artistica
ansamblu de modalitati, reguli si procedee tehnologice, inventate, preluate, folosite creativ si, prin aceasta, perpetuate de-a lungul istoriei artei; v. instrumente, materia artei, procedee, reguli.
artistica - Dicţionar artă